Es tanca el Massís del Montgrí per l’elevat risc d’incendi

Tancament accessos Massís del Montgrí (Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí)L’onada de calor amb temperatures altes i baixa humitat ha obligat a tancar els accessos al Massís del Montgrí per risc extrem d’incendi forestal. Des d’aquest dimarts la Generalitat de Catalunya ha activat el Pla Alfa 3 en 57 municipis i s’ha tallat l’accés a diferents espais naturals del país com el Montgrí, les Alberes, el Cap de Creus, el Parc Natural del Garraf, Montsant i Montmell

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim, implica la suspensió de totes les accions amb risc d’incendi forestal, els treballs forestals i la caça, i les activitats d’oci i lleure en l’àmbit del Massís.

Queda completament prohibit l’accés al massís tant a peu com en vehicle així com es restringeix la pràcitca d’activitats esportives al medi natural. També queden suspesos els treballs agrícoles que suposin un risc d’incendi i es deroguen totes les autoritzacions excepcionals que s’havien donat per fer foc. Cal recordar que des del 15 de març ja hi ha la prohibició genèrica d’encendre foc en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que les envolta, incloent les barbacoes de les ermites i altres àrees de lleure.

Els Agents Rurals, Bombers i ADFs han reforçat la vigilància i el dispositiu de prevenció. L’objectiu de la prohibició d’accés és restringir al màxim la presència humana al medi natural ja que el 90% dels incendis forestals són conseqüència d’imprudències o negligències.