Comencen les obres de millora de l’espai urbà i la mobilitat sostenible de l’Estartit

Una de les places on s'ha començat a actuar als GriellsL’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha començat a executar les obres de millora de l’espai urbà i la mobilitat sostenible de l’Estartit. Aquestes obres, unes de les més importants del Pla de Sostenibilitat Turística (PST), tenen un valor de 674.872,24 € i han estat adjudicades a Aglomerats Girona.

Els treballs pretenen crear una xarxa de carril bici que promogui la mobilitat sostenible al municipi i connecti les principals zones verdes i punts d’interès turístic, comercial i de serveis del nucli estardidenc. També millorar les zones verdes i places degradades per fer-les espai de trobada del veïnat i punt d’activitats lúdiques, culturals o esportives, respectant sempre el Pla Director Urbanístic de Revisió de Sòls No Sostenibles del litoral gironí, i per tant , valorant les zones naturals, i augmentant les superfícies enjardinades amb espècies autòctones.

Remodelació de tres places als Griells

Una de les places on s'ha començat a actuar als GriellsPel que fa a les actuacions concretes d’aquest projecte es faran carrils bici segregats als carrers Pletera i Freu i compartit a les carreteres de Torroella i Barcelona i els carrers Església, Pletera i Camèlia.

També es milloren tres places d’uns 1000 m² cada una i es connectaran a la xarxa de carrils bici i dissenyades de tal manera que siguin polivalents pel que fa als usos que s’hi permetran. Aquestes places estan dins la trama urbana de la urbanització dels Griells i actualment són solars degradats o en desús.

Una altra plaça en la qual s’actuarà és la Jacques Costeau, al centre de l’Estartit. Aquesta es remodelarà íntegrament i es convertirà en un espai de gran qualitat urbana tant funcional com estètica. Incorporarà diversos elements d’oci i un ampli espai de 990 m² per acollir concerts, teatre, cinema a l’aire lliure, fires o altres tipus d’esdeveniments públics.

La regidora de Turisme, Dúnia Oliveras, ha valorat que aquest “és el projecte més ampli que s’executa a l’Estartit” i també “el més visual” ja que “veurem totalment canviats quatre espais que tenen unes dimensions molt considerables i que era una necessitat que fossin més amables”. Oliveras també s’ha felicitat per l’ampliació de la xarxa de carrils bici i la connexió amb els principals punts d’interès de l’Estartit.

Unes obres que complementen la remodelació del Parc de la Pineda

Totes aquestes actuacions complementaran la primera que es va fer en aquest aspecte de la millora urbana de l’Estartit i que va ser la remodelació del Parc de la Pineda. Un parc que aquest estiu ja han pogut gaudir les persones visitants i el veïnat de l’Estartit.  

Ha estat un punt d’afluència important on a més de descansar i gaudir del paisatge, la gent ha pogut veure activitats lúdiques i culturals. Activitats com rondallaires o concerts en el marc de la recentment acabada Fira de Pirates i Corsaris.

Termini d’execució de 3 mesos i mig

Les obres de millora urbana de l’Estartit tenen un termini d’execució de tres mesos i mig. Formen part del punt 1.2 del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí. Concretament del punt que fa referència a la millora del paisatge urbà del nucli.

El Pla de Sostenibilitat Turística està dotat amb 3,6 milions d’euros. Està permetent executar 29 projectes i accions, agrupats en 16 programes d’actuació de millora urbana, infraestructures, serveis i espais naturals.

Compta amb el finançament del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme del Govern Espanyol. Està impulsat per l’Ajuntament de Torroella en col·laboració amb l’EMD i té la participació de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.