L’informe de la Universitat Rovira i Virgili admet que l’EMD no rep el finançament adequat per autogestionar-se

El document també conclou que cal estudiar altres models de finançament per evitar problemàtiques i desavinences entres ambdues institucions.

 

La Universitat Rovira i Virgili ha fet públic l’esborrany de l’informe tècnic encarregat per la Diputació de Girona, arran dels contenciosos interposats per l’EMD l’Estartit, en el qual s’admet que l’entitat no rep el finançament necessari per autogestionar-se i que l’actual metodologia d’assignació de recursos no és l’adequada, el que pot generar problemàtiques i desavinences. Per això, l’informe conclou amb la recomanació d’estudiar altres models de finançament.

 

El document emès per la URV calcula també la quantitat pressupostària que correspondria a l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit, una xifra que se situa en 800.000 euros, uns recursos lleugerament superiors als que actualment està rebent l’EMD L’Estartit, tot i que lluny de la xifra calculada de més d’1,5M d’euros. Aquesta no és cap sorpresa per a l’Estartit, que esperava que el resultat d’informe es veiés afectat pels documents aportats, ja que es basa completament en els comptes presentats per l’Ajuntament de Torroella.

Així mateix, també caldrà estudiar la base de la diferència entre el que rep realment l’Estartit i la xifra que marca aquest informe.

D’altra banda, aquestes dades apel·len a l’assignació de transferència, i caldria revisar l’apartat que correspon al pla d’inversions de l’Estartit.

 

El president de l’EMD l’Estartit lamenta que es pugui celebrar que el nucli no rebi els recursos que li correspondrien per poder-lo mantenir en les condicions adequades, i l’estat de degradació i deixadesa que pateix l’Estartit per part de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

 

Per a continuar analitzant cadascun dels punts de l’esborrany d’aquest informe, les parts implicades continuaran les converses en una reunió la setmana vinent.