L’Estartit viurà una revetlla de Sant Joan amb el Festival Ítaca, batucada, correfoc i un espai habilitat per llençar petards

L’Estartit està a punt per gaudir d’una revetlla de Sant Joan festiva però segura amb els actes tradicionals i el Festival Ítaca Sant Joan com elements més destacats. 

Per tal que tothom pugui gaudir d’una revetlla segura l’EMD establirà una zona habilitada per llençar petards, hi haurà tres grans zones d’aparcament i algunes restriccions a la mobilitat. 

L’Ítaca Sant Joan: la gran revetlla de la Costa Brava

Pel que fa als actes, el Festival Ítaca tornarà a ser protagonista amb dos dies de concert a la Platja Gran de l’Estartit. Serà el dia 22 de juny amb Arde Bogotá , Cala Vento, Marlena, La Ludwig Band i Ryna DJ; i el 23 de juny amb The Tyets, Julieta, Mushka, Classe B i DJ Trapella. Els concerts començaran a partir de les 20h. El dissabte, també en el marc d’aquest festival hi ha un espectacle de drons a càrrec de Flock Technologies a les 23h a la platja. 

Arribada de la Flama del Canigó amb batucada i correfoc

Més enllà del Festival Ítaca la revetlla de Sant Joan es celebrarà a l’Estartit amb l’arribada de la flama del Canigó a les 20h acompanyat per batukada amb Retumbatuka i Correfoc amb els Pirat’s del foc, l’inici serà a la Plaça de la Llevantina. A les 22.15h s’encendrà la gran foguera de Sant Joan a la platja. 

Els actes de Sant Joan encara tindràn una seqüela el dilluns 24 de maig amb una exhibició castellera amb la Colla Castellera de Figueres i Cercavila de Gegants amb la Colla Gegantera Xiscu i Remei i les gralles de Retumbagralla. Serà a les 19h a la Plaça Beatles. 

Restriccions de trànsit al Passeig Marítim

Els actes de Sant Joan obligaran a fer restriccions de trànsit el dia 23 de juny en alguns punts de l’Estartit. A partir de les 08h ja no es podrà aparcar al Passeig Marítim i entre les 19h i les 24h aquest vial estarà tancat al trànsit. 

Pel que fa als aparcaments, s’han establert tres bosses d’aparcament gratuïtes: l’Aparcament dissuassiu de l’entrada del poble, davant La Masia; la zona del Skate Park al carrer del Freu i l’antiga deuparaodora del Ter Vell. 

Espai habilitat per llençar petards

Des de l’EMD s’habilitarà un espai per llençar petards, a l’aparcament de sorra de la Platja Gran. Al Passeig Marítim hi haurà un servei DYA per atendre emergències mèdiques. 

Des de l’EMD es fa una crida a la prevenció i seny per viure una revetlla segura i minimitzar el risc d’incendi i els riscos pel mobiliari urbà i salut de les persones.