El Festival Beatles Weekend de l’Estartit arriba a la 18a edició amb l’estrena d’una producció pròpia amb Jaume Pla ‘Mazoni’.

El Beatles Weekend l’Estartit arribarà a la majoria d’edat amb l’estrena d’una producció pròpia amb Jaume Pla ‘Mazoni‘. El Festival d’homenatge als Beatles se celebrarà del 17 al 21 de juliol amb diverses activitats entre concerts, xerrades i exposicions.

Enguany el Beatles Weekend estrena una producció pròpia de la mà de Jaume Pla ‘Mazoni‘. Es tracta de The Rockin‘ Beats, un quartet amb el cantautor bisbalenc de líder que farà un recorregut pel rock al llarg de la discografia dels Beatles. El concert central de l’esdeveniment es farà dissabte 20 de juliol a les 22 h a la plaça del Molinet.

Jaume Pla ‘Mazoni‘ va ser reconegut l’any passat el premi Josep Maria Francino a la Beatlemania, que aquest 2024 s’entregarà el mateix dissabte 20 de juliol a les 12.30 h a la Plaça The Beatles al fanzín El Submarí Groc, el primer fanzín beatle en català que es publica trimestralment des del 2015.

Sis concerts més al Batles Weekend Purple edition’

Més enllà del concert central, el Beatles Weekend tindrà cinc concerts més. El primer serà divendres 19 de juliol a les 21.30 h a la plaça de l’Església a càrrec de The Beatl’s. L’endemà, dissabte 20, després del The Rockin’ Beats, actuarà Hey Bulldogs a la plaça del Molinet. I a les 24 h, la Sala Mariscal oferirà el concert Blues & Beatles amb el grup Los Cheyenes Legacy, format per músics de la llegendària banda barcelonina

Diumenge 21 de juliol a les 11 h, el vaixell Nautilus Yellow Submarine tornarà a fer una visita a les Illes Medes amb música en viu d’Ambdós i Two of Us a la ja mítica Magical Medes Tour.

Finalment, a les 19 h a la plaça de l’Església, Les Veus de l’Estartit traduiran al català les peces més mítiques del grup britànic a ‘The Beatles a viva veu’.

Tres exposicions sobre The Beatles

Com cada any la beatlemania també s’expressarà en format exposició amb dues propostes que es podran veure de dilluns a divendres de 10 a 14 h a la Sala d’Actes de l’EMD. La primera és el recull del fons Josep Maria Francino de versions de temes dels Beatles (l’Arxiu Francino té catalogades més de 10.000 versions) i la segona l’exposició sobre el concert que Pete Best va fer l’any passat amb fotografies de Mari Cusidó.

I encara hi ha una tercera proposta expositiva, que es podrà veure a la Biblioteca Mar de Llibres de 10 h a 14 h sobre The Beatles a la Ràdio, una selecció de materials diversos de la relació dels Beatles amb la ràdio com a mitjà de comunicació provinents de la col·lecció de Josep Maria Francino.

Xerrades i presentacions literàries

Pel que fa a la divulgació del llegat de The Beatles, Enrique Barcelona parlarà sobre la geografia del grup divendres 19 de juliol a les 19 h a la Biblioteca Mar de Llibres, amb un recorregut per llocs i espais que formen part de la història del grup. I dissabte 20 de juliol, Luís Merino parlarà sobre la relació de The Beatles amb la ràdio, a la xerrada From Beatles To Radio coincidint amb el centenari de la ràdio a Catalunya, a la sala d’actes de l’EMD. Merino va ser guanyador del premi Josep Maria Francino a la Beatlemania del 2019.

El mateix dissabte 20 de juliol a les 19 h a la Biblioteca Mar de Llibres, José María Plaza presentarà el llibre Los Beatles y Ellas i parlarà sobre les dones que van estar al costat dels Beatles i com van influir en la seva vida i les seves cançons.

La literatura sobre els Beatles també tindrà un forat diumenge 21 de juliol amb la presentació del llibre Beatles, Si us plau de Jordi Padrós. Serà en format vermut literari, a les 13 h al local del Bell Racó.

Emular la famosa foto d’Abbey Road

Un dels actes més curiosos del The Beatles Weekend és cada any la foto que emula la famosa imatge del pas de vianants d’Abbey Road. Serà dissabte 20 de juliol a les 10.30 h al carrer Santa Anna davant la Llibreria Elias amb les casaques del Sergent Pepper’s. Aquest acte és el tradicional tret de sortida oficial al Beatles Weekend.

A la tarda, de 17 h a 20 h la Biblioteca Mar de Llibres organitzarà una tarda familiar amb ‘photocall’, ‘lego spot’, ‘sing along’ i contes sobre la banda britànica.

Beatle’s Doc, femení

El Beatle’s Doc Doc 2024 enguany va dedicat a les dones de The Beatles amb un documental que es projectarà dijous 18 de juliol de 19 h a 21 h a la sala d’actes de la Biblioteca Mar de Llibres.

El Beatles Weekend és organitzat per l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit amb la col·laboració de la Diputació de Girona, que ha permès situar el festival com un dels referents entre la beatlemania a Europa.