La campanya de sensibilització mediambiental ‘Tots Junts la farem grossa’ arriba al mercat de l’Estartit

 
 

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit han iniciat una campanya intensiva de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania i el teixit econòmic sobre la importància de la recollida selectiva i la prevenció de residus a través del lema Tots junts la Farem Grossa.

Es vol implicar tots els agents del territori en la reducció de residus, el reciclatge efectiu i la reutilització dels materials, avançant cap a un model de circularitat. La gràfica de la campanya s’articula al voltant d’una gran R ,com a símbol d’aquest repte col·lectiu.

En els darrers dies  s’han distribuït diversos elements gràfics per la població i les xarxes municipals per cridar l’atenció i generar expectació, sense concretar, però, el tipus de campanya.

La campanya s’inicia coincidint amb la temporada alta i s’allargarà fins a finals del 2025, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima implicació possible de la ciutadania i el teixit econòmic.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí es pretén contribuir a assolir el 60% de reciclatge dels residus municipals per al 2030, en línia amb les normatives europees i estatals. El 2022, la recollida selectiva al municipi es va situar en un 40,36%.

Principals accions

  • Informació i serveis: Es proporcionarà informació detallada sobre els serveis de recollida de residus, incloent contenidors, recollida de voluminosos, restes vegetals, oli de cuina usat, roba i calçat. També es promourà el compostatge casolà i l’ús de la deixalleria.
  • Difusió: La campanya utilitzarà mitjans de comunicació online i punts informatius al mercat setmanal, activitats familiars i bustiades informatives a les urbanitzacions.
  • Comerços: Es distribuiran materials informatius i es faran visites per assegurar una correcta gestió dels residus comercials, especialment en temporada alta. Els comerços que compleixin amb les normes rebran un distintiu de la campanya.
  • Turisme i educació: Es realitzaran accions específiques en apartaments turístics i, a partir de setembre, a les escoles. Reunions amb representants d’entitats ciutadanes, de restauració, comerç i agents turístics també formen part de la campanya.

Aquesta iniciativa forma part del contracte amb Urbaser, empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària. Un percentatge del preu anual del contracte es destina a campanyes de sensibilització i informació sobre la gestió de residus.

Punts informatius als mercats setmanals

Aquest dijous al mercat setmanal de l’Estartit s’ha instal·lat el primer punt informatiu de la campanya “La Farem Grossa”. Durant el matí, educadors ambientals han estat explicant la campanya a tothom que s’ha acostat a la carpa.