L’EMD de l’Estartit assisteix a l’Assemblea General Extraordinària de l’Agrupació d’Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya

,Trobada de l'Assemblea d'EMDs de Catalunya L’EMD de l’Estartit va assistir el passat 20 de gener a l’Assemblea General Extraordinària de l’Agrupació d’Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya on es va renovar la Junta de l’entitat i es va escollir el president de l’EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, com a nou president.


El President de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, va representar la institució estardidenca en l’assemblea celebrada a Vilamitjana (Pallars Jussà). Durant la jornada l’entitat que agrupa les 64 EMDs catalanes, va demanar que es redacti una llei pròpia per aquest tipus d’ensos municipals i que es prevegi l’elecció directa de totes les vocalies, tal com ja es fa amb la presidència de les entitats.

Així mateix, les entitats municipals descentralitzades també volen un canvi en la denominació dels seus càrrecs. Concretament, que el president de l’EMD es digui alcalde i els vocals passin a anomenar-se regidors.  Així com que es puguin fer accions de control polític, com per exemple la possibilitat de presentar mocions de censura.

En l’actualitat, la ciutadania d’aquests nuclis de població només escullen la presidència d’una EMD durant les eleccions municipals. En canvi, els vocals són triats pels grups polítics de l’ajuntament del qual depenen en funció dels resultats dels comicis locals.