Es presenta la segona edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

Representants municipals amb la samarreta del seu municipi durant la presentació del correpoble

Aquesta setmana s’ha presentat la segona edició del Correpoble, que tindrà lloc el 23 de març de 2024 al terme municipal de Calonge i Sant Antoni.

Aquesta iniciativa està impulsada pel Consell Esportiu del Baix Empordà. Pretén fomentar el moviment esportiu municipal a través del ‘running’ amb la implicació de tots els municipis de la comarca. Així doncs, es tracta d’una competició per equips en la qual cada persona representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi.

Recorregut pels llocs més emblemàtics de Calonge i Sant Antoni

L’itinerari de la prova serà d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer. Transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa, enguany Calonge i Sant Antoni. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

L’inici de la cursa serà a les 10:00 h del matí des d el davant del Pavelló Adel Me chaaal de Calonge. L’itinerari portarà als participants en direcció al Castell de Calonge. Un cop allà aniran direcció al Parc de St Julià de Llòria i per camins que transiten pel bosc s’accedirà fins a la Torreta Lloreta, per fer cap cap al Mas Gil Bodega Clos d’Agon. Tot seguit s’ anirà direcció al Mas Molla. La tornada serà entre vinyes que ens portaran direcció al Celler Viníric i finalitzarem el recorregut passant pel Mas Pons Joan per tornar de nou al Pavelló Adel Mechaal. El temps límit per fer la prova serà de 2.30 h.

Cada poble lluïrà una samarreta exclusiva

Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant. Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat.

El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. Per ser propietari definitiu del trofeu, s’ha de guanyar la cursa del Correpoble tres vegades seguides o cinc alternes.

El municipi que quedi en darrera posició rebrà la cullera de fusta del Correpoble.

Torroella de Montgrí i l’Estartit, segon classificat de la primera edició

A la primera edició del Correpoble, Torroella de Montgrí i l’Estartit va ser el segon classificat de la cursa i 103 persones van defensar els colors del municipi.  

Les inscripcions per a poder participar d’aquesta segona edició ja es pot fer directament al web de la prova: www.correpoble.cat.