El Govern de l’EMD va balanç dels primers mesos de mandat

L'equip de govern de l'EMD, amb Genís Dalmau al capdavant, ha fet balanç dels primers dies de mandatL’equip de Govern de l’EMD fa un balanç positiu dels primers mesos de mandat al capdavant de la institució, en els que ha posat ordre a la carpeta econòmica i ha restablert la normalitat institucional en la relació amb l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

A les eleccions municipals del passat 28 de maig Genís Dalmau va guanyar la presidència de l’EMD i el seu partit, l’Estartit Som Tots, va ser la primera força a l’EMD amb 523 vots i quatre vocals. Dos més que Futur per l’Estartit- Unitat i Progrés Municipal. D’aquesta manera Dalmau va substituir en el càrrec a l’anterior president, Francesc Ferrer.

Paral·lització dels contenciosos amb l’Ajuntament

Una de les primeres accions que va adoptar el nou executiu va ser paral·litzar els contenciosos contra l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb l’objectiu de recuperar la confiança perduda i buscar sinergies entre les dues administracions.

Una altra carpeta que ha tocat l’executiu de Dalmau és l’econòmica. Des del govern de l’EMD admeten que “entrar en una administració que té més de 500.000 euros de factures sense pagar al calaix, no és senzill; però des del primer dia s’ha posat fil a l’agulla per recuperar la normalitat com més aviat millor”.

Pagament a les entitats i del deute amb proveïdors

Així doncs, s’han pagat pràcticament totes les factures pendents a proveïdors i també s’ha pagat a les associacions locals perquè puguin fer les seves activitats amb normalitat.

Aquestes factures s’han pogut afrontar perquè l’Ajuntament ha avançat a l’EMD els diners, si bé, de moment, no està clara quina serà la fórmula que es farà servir per fer front al deute deixat per l’anterior govern. Des de l’EMD es confia que les converses que estan tenint el president de l’EMD, Genís Dalmau, i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, donaran els seus fruits i s’arribarà a un acord satisfactori.
Pel que fa als rebuts s’han cobrat les taxes pendents del 2022, una feina que es considera que l’anterior govern va deixar desatesa.

Obertura de la Biblioteca Mar de Llibres

En l’àmbit dels equipaments i serveis municipals aquests primers dies de mandat s’ha obert la nova Biblioteca Mar de Llibres de l’Estartit. Un equipament molt necessari i esperat al poble que ha estat quatre anys tancat malgrat tenir l’edifici ja construït.

Un altre element que s’ha encarrilat és la pròrroga de contractes que s’havien deixat caducar com el de l’Escola Bressol Mar i Cel o el de la zona blava i s’ha encarregat enllumenat nou pel camp de futbol per substituir el que va ser robat la primavera passada.

Posar el comptador a zero i encarrilar nous projectes

El nou equip de govern de l’EMD agraeix la confiança de la ciutadania i assegura que “ara toca, a poc a poc, recuperar la confiança perduda per part del veïnat i treballadors. Serà un repte posar a zero el comptador i encarrilar nous projectes de futur”.