Els Tres Reis instal·laran el seu campament a l’Escola Portitxol

Els Tres Reis d'Orient en una imatge d'arxiuEls Tres Reis d’Orient i el seu seguici ja ho tenen tot a punt per arribar a l’Estartit, on instal·laran el seu campament a l’Escola Portitxol i arribaran al Club Nàutic.
Organitzada per l’Associació Reis de l’Estartit, la rebuda a Ses Majestats serà al Club Nàutic a les 18:30. Després, Melcior, Gaspar i Baltasar faran una cavalcada fins al campament des d’on saludaran els nens i nenes del poble i iniciaran a la nit el repartiment dels regals. El Campament Reial s’obrirà un cop el seguici arribi, amb un Castell de Focs.

 

Entrega de cartes el dia 1 de gener

Abans d’aquesta revetlla de Reis, però, un emissari de Ses Majestats ja serà a l’Estartit per recollir les cartes de tots els nens i nenes. Serà el dia 1 de gener a partir de les 16:30 a la plaça de l’Església.

Un espectacle familiar de Jordi Tonietti amenitzarà l’estona.

 

A Torroella, arribada a l’Espai Ter

A Torroella de Montgrí, Ses Majestats tindran un lleuger canvi de recorregut respecte altres anys i la cavalcada acabarà a l’esplanada de l’Espai Ter. Es mantenen, això sí, elements tradicionals com el castell de focs que dóna inici a la cavalcada.

A banda de la rebuda i les cavalcades, la festivitat de Reis al municipi comptarà també amb un taller de fanalets el matí de la vigília de reis a la plaça Pere Rigau de Torroella d’11.00 a 14.00, la recollida de cartes d’11.30 a 17.00 a la Plaça de la Vila de Torroella  i el lliurament dels premis del XVè concurs del Cartell de Reis del municipi a la capella de Sant Antoni de Torroella a les 13.00. 

 

Mascareta obligatòria en tots els actes

Des de l’EMD i l’Ajuntament de Torroella, atenent a la normativa del Procicat i les recomanacions dels experts, es demana a la gent que eviti en la mesura del possible les massificacions i en el cas de les cavalcades es distribueixi al llarg de tot el recorregut. També que no s’assisteixi a cap acte si es tenen símptomes compatibles amb la Covid o s’ha estat en contacte amb un positiu.  Es recorda que en totes les activitats és obligatori portar mascareta en tot moment i es recomana anar només amb la bombolla de convivència i fer rentat de mans sovint amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

Pel que fa específicament al campament estardidenc, des de l’Associació Reis de l’Estartit han indicat que s’organitzarà els visitants en grups reduïts.