Torna la travessa solidària popular més antiga i multitudinària de Neda el Món

 

Aquest 5 de juny de 2022, a les 9h del matí a l’Estartit, Neda el Món celebra la 13a Neda el Món Illes Medes by ZOGGS. La travessa solidària nascuda al 2010, transcorre en el Parc Natural de Montgrí i les Illes Medes, i té la particularitat que destina el 100% dels beneficis a la fundació La Marató.

En aquesta edició, sense limitacions en l’aforament, Marc Caballé, director de Neda el Món, destaca la bona rebuda que està tenint la prova, preveient recuperar el nombre de participants pre-Covid19 amb 400 participants.

Neda el Món ofereix tres distàncies a escollir:

  • La llarga, de 5,1km, passa entre la Meda Gran i la Meda Petita, amb sortida i arribada a la Platja Gran de l’Estartit.
  • La mitjana, de 3,9km, consisteix a sortir de la Platja Gran, arribar al final de la Meda Gran i tornar.
  • El bateig de 1,7km per a aquells que es volen introduir en el món de les travessies, sortint de la Meda Gran i arribant també a la Platja Gran de l’Estartit.

A més, els més petits també hi tenen cabuda amb uns recorreguts de 50, 100 i 200 metres.

La travessa d’enguany comptarà amb la presència de nedadors internacionals d’aigües obertes. Pol Gil, 4 vegades campió d’Espanya, Guillem Pujol, 10è classificat al campionat del món d’aigües obertes de Gwangju (Corea) i, Eric Vilaregut, medalla de bronze al campionat d’Espanya de llarga distància.

La resta de travesses del calendari la conformen, el 16 de juny, la Swim Holidays a Dubrovnik; el 24 de juny, la Cap de Creus 30k, i els 31 d’agost i 26 de setembre, els creuaments dels estrets de Gibraltar i Bonifaci respectivament.

 

Sobre Neda el Món

Neda el Món és una organització nascuda el 2010 que fomenta els reptes de natació en aigües obertes i promou el nedar pel plaer de nedar.
Neda el Món proposa recorreguts de llarga distància, sempre que l’espai, l’entorn i les condicions climatològiques ho permetin.
Neda el Món realitza esdeveniments en espais naturals espectaculars, respectant el medi ambient i aplicant els principis de la sostenibilitat allà on va.