Les obres de ‘La Perola’ revelen elements originals de la construcció

Les obres a la Perola han permès trobar elements originals de la construcció com dues pedres amb les dates 1751 i 1848 i una finestra que estava tapada.

Aquest emblemàtic edifici de l’Estartit, conegut també com a Torre del Rellotge, s’està restaurant des de fa un parell de setmanes en unes obres que està previst que durin un mes. A causa de aquests treballs la circulació està tallada la intersecció entre els carrers de les Illes i Santa Anna.

La Torre del Rellotge o ‘Perola’ és un dels elements arquitectònics i patrimonials més importants de l’Estartit i forma part de la seva idiosincràsia i història com a poble mariner.

Un edifici lligat al món pesquer

Ubicat al carrer Santa Anna és un edifici que servia perquè els pescadors tintessin les seves xarxes de cotó d’un color més fosc. Color que era més adequat per realitzar la pesca i que s’aconseguia gràcies a bullir escorça de pi.

El nom de Perola prové, de fet, de la caldera utilitzada per a la cocció del tint, que va funcionar fins al 1890

La Perola del carrer de Santa Anna també és coneguda com la torre del Rellotge. Aquest el va fer instal·lar l’Ajuntament, amb la col·laboració econòmica dels germans ‘indians’ Joan i Pere Marquès, el 1878. Actualment, hi ha un rellotge de Sol i una obra surrealista del pintor local Joan Fuster.