L’Estartit rep tres flors d’honor en el marc dels premis Viles Florides 2023

Pruners de la Plaça de l'Església

Estartit ha rebut tres flors d’honor per la millora de l’espai verd urbà en el marc dels guardons ‘Viles Florides 2023′.

l guardó, suposa un reconeixement per la millora contínua de l’espai verd urbà, apostant per una jardineria autòctona adaptada al clima, paisatge i emergència climàtica i que dóna valor afegit al municipi millorant la qualitat de vida del veïnat i el turisme.

Des del 2015 l’EMD de l’Estartit està apostant per millorar les zones enjardinades del nucli urbà estardidenc amb la col·locació de plantes aromàtiques i espècies adaptades al clima mediterrani.

Posar en valor la riquesa natural i paisatgística

Viles florides Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats.

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Un jurat especialitzat fa els judicis

Una noia llegint un llibre al Passeig Marítim de l'Estartit Un jurat especialitzat format per professionals dels sectors del viverisme, la jardineria, el paisatgisme, el mobiliari urbà i altres àmbits relacionats és l’encarregat de certificar i renovar anualment aquests distintius. La Flor d’Honor és allò que els certifica com a municipis florits. Es poden aconseguir fins a 5 flors.

El jurat valora aspectes com la relació entre els espais verds i la població, la seva funcionalitat, la integració paisatgística i estètica general, el tipus d’espècies que es planten, la qualitat dels subministraments, la gestió de l’aigua i l’estalvi energètic, el control de plagues, la gsetió dels residus, el tipu de mobiliari urbà, les accions en pro de la biodiversitat o els programes de participació ciutadana i educació ambiental, entre d’altres.

En el conjunt de Catalunya i Andorra 164 pobles i ciutats tenen la menció de Vila Florida.