Viles Florides visita l’Estartit

L’EMD l’Estartit ha rebut, aquest dimarts, la visita anual del jurat de Viles Florides per atorgar els reconeixements a finals d’estiu.

Els representants de l’EMD l’Estartit han acompanyat el jurat de Viles Florides a la seva visita de dues hores per les zones verdes urbanes i nous parterres de la població. Entre d’altres, s’ha mostrat el parc de salut, la plaça Salpatxot, la zona d’esbarjo canina, el parc de la pineda i les dunes marítimes, acabant a la Platera, on s’ha remarcat la importància i el valor de l’ecosistema natural existent.

Cada any el jurat entrega entre una i cinc flors d’honor. L’Estartit disposa, des de fa tres anys de dues flors, i treballa per la millora constant dels espais per aconseguir la tercera flor.

Durant la visita, el jurat ha mostrat interès en les explicacions que s’han realitzat i els espais visitats.

 

Viles Florides, el moviment

Viles Florides promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. Viles Florides vol posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.

Es tracta d’una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats.