Noves actuacions per millorar la zona esportiva i espais comuns a l’Estartit

Una modificació en el Pla General permetrà crear espais comuns basats en les propostes dels pressupostos participatius

L’EMD posa en marxa dues actuacions a la zona esportiva per tal de millorar l’experiència dels usuaris. D’una banda, s’ha indicat a la comissió gestora tirar endavant el pressupost disponible per a instal·lar la línia de vida als focus del camp de futbol i, alhora, fer la transició a tecnologia LED de les lluminàries. L’actuació pretén millorar la il·luminació alhora que es treballa en l’estalvi energètic.

La substitució de les lluminàries actuals per nous elements de tecnologia LED proporciona nombrosos avantatges. D’una banda, millora l’eficiència energètica de la instal·lació, redueix les emissions de CO2, i constitueix un important estalvi energètic i econòmic pel municipi. D’altra banda, suposa una millora de l’eficàcia i de les prestacions dels punts de llum. A més, els llums LED permeten ajustar els nivells lumínics a les necessitats de l’espai i ofereixen una il·luminació més uniforme i focalitzada, fet que fa sensació d’una millor il·luminació i percepció de major seguretat.

Amb aquesta actuació, que suposarà un cost de 30.000 euros, l’EMD farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir un municipi més eficient i més sostenible.

D’altra banda, l’EMD ha rebut la notícia aquesta setmana que l’Ajuntament de Torroella de Montgrí treballa per desencallar la modificació de la unitat d’actuació de la zona dels Salats del Pla General, una decisió que ha permès a l’EMD recuperar un dels projectes participatius descartat per la incompatibilitat que suposava amb l’ordenament actual. Així, l’EMD, podrà engegar finalment el projecte de crear una zona verda comuna per a l’esbargiment basada en les propostes dels pressupostos participatius.