L’Estartit acollirà més de 700 nedadors en una nova edició del Neda el Món per la Marató de TV3

Edició anterior del Neda el Món (Foto Thuat Studio)L’Estartit acollirà el proper 8 de maig a les 09h la 13ena edició del Neda al Món Illes Medes per la Marató de TV3. Una travessia solidària nascuda el 2010 que transcorre en el Parc Natural de Montgrí i les Illes Medes i que destina el 100% dels seus beneficis al programa solidari de Televisió de Catalunya.

Neda el Món té tres distàncies: La llarga, de 5,1km, passa entre la Meda Gran i la Meda Petita, amb sortida i arribada a la Platja Gran de l’Estartit. La mitjana, de 3,9km, consisteix a sortir de la Platja Gran, arribar al final de la Meda Gran i tornar. I finalment, el bateig de 1,7km per a aquells que es volen introduir en el món de les travessies, sortint de la Meda Gran i arribant també a la Platja Gran de l’Estartit. A més, els més petits també hi tenen cabuda amb uns recorreguts de 50, 100 i 200 metres.

Recuperació de la participació pre-covid

Aquesta edició de la travessa comptarà amb la presència de nedadors internacionals d’aigües obertes com el quatre vegades campió d’Espanya, Pol Gil; el desè classificat del Campionat del Món, Guillem Pujol; i la medalla de bronze del Campionat d’Espanya, Èric Vilaregut.

Des de l’organització es preveu que la prova recuperi el nombre de participants pre-covid amb una previsió de més de 700 inscripcons.

La 13a Neda el Món Illes Medes per la Marató de TV3 by ZOGGS va néixer per satisfer la vessant solidaria de Neda el Món. 23.415 euros que ja s’han destinat a la Marató de TV3, centrada enguany en les malalties cardiovasculars.