L’EMD assisteix a l’estrena d’un documental sobre Josep Maria Francino a Terrassa

Homenatge a Josep Maria FrancinoEl President de l’EMD, Francesc Ferrer, va assistir ahir al vespre a l’estrena del documental sobre Josep Maria Francino que es va estrenar ahir al Cinema Catalunya de Terrassa. Es tracta d’un audiovisual realitzat per Antoni Verdaguer com a homenatge pòstum a un dels impulsors del Beatles Weekend de l’Estartit.

Aquest homenatge pòstum al radiofonista terrassenc molt vinculat a l’Estartit ha estat la vuitena entrega de la sèrie ‘Terrassenques, terrassencs’ que es va començar a gravar amb el ‘beatlemaníac’ encara viu. La intenció era fer-ne coincidir l’estrena amb els 55 anys d‘un dels grups on tocava Francino, els Folls, però la pandèmia en va ajornar la producció. Finalment, la mort per coronavirus de Francino al mes de desembre va fer que Verdaguer es decidís a enllestir-ne l’edició per dedicar-li com a homenatge.

La pel·lícula documental repassa en una hora i mitja la trajectòria vital de Josep Maria Francino amb personatges il·lustres del món de la comunicació com com Miquel Calçada, Josep Puigbó i Gaspar Hernández.

 

L’EMD ha col·laborat en la realització del documental

L’EMD ha participat en l’elaboració d’aquest documental mentre treballa en una nova edició del Beatles Weekend que serà tot un homenatge a la figura de qui va ser un dels seus impulsors. De fet, el seu llegat beatlemaníac roman en mans de la institució local qui el vol exposar a l’edifici de la nova Biblioteca municipal Mar de Llibres quan aquesta s’inauguri.