L’Estartit ja té projecte guanyador dels Pressupostos Participatius

Urna dels pressupostos participatius de l'Ajuntament de Torroella de MontgríLa Pista Multiesportiva dels Salats ha estat el projecte guanyador a l’Estartit dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. La proposta ha aconseguit 130 sufragis seguida de la Millora del Jardí de l’Escola Bressol Mar i Cel (127 vots), fer les voreres més accessibles (122 vots), construir Parcs Infantils Inclusius (83 vots), i la millora de l’enllumenat del centre comercial de l’Estartit (72 vots).

La Comissió de Seguiment dels pressupostos participatius, que es reunirà aquest proper gener, serà l’encarregada de decidir quins projectes es podran tirar endavant, tenint en compte els resultats de les votacions i els diners disponibles, que en el cas de l’Estartit són 40.000 euros.

 

Un projecte condicionat per temes burocràtics

El projecte guanyador a l’Estartit està condicionat a l’estat de tramitació de les cessions de la UA 4E ‘Els Salats’, ja que aquest podria condicionar la seva execució.

En cas que no es pugués fer dins el termini establert automàticament es passaria a executar la segona proposta més votada. Aquesta és una circumstància que ja es va advertir en el moment de les votacions.

 

Participació del 6,5 per cent del cens

El procés, organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’EMD de l’Estartit, està dotat amb 150.000 euros.

Pel que fa a la participació aquesta ha estat de 663 persones, un 6,5% de les que tenien dret a vot. El 50,37 % dels participants han participat amb format paper, i un 49,62 % ho han fet per mitja de la plataforma de vot electrònic Decidim.

 

Més Informació en aquest enllaç