L’Estartit farà un homenatge al ‘beatlemaníac’ Josep Maria Francino coincidint amb l’Estartit Beatles Weekend

Josep Maria Francino

L’Estartit farà un homenatge a Josep Maria Francino segurament coincidint amb l’Estartit Beatles Weekend.

La mort del periodista, beatlemaníac i un dels impulsors del cap de setmana dedicat al grup de Liverpool ha causat consteranció al poble. ‘Xino’ pels amics va morir ahir víctima de Covid19 als 74 anys.

La ràdio i la música, les seves grans passions

Francino va néixer a Terrassa el 1947 i sempre va estar vinculat a la música i la ràdio. A nivell musical va actuar al costat de Els Folls, Joan Baptista Humet, Radiokuartet i Magical Mystery Grup.

Periodista de raça va ser un dels fundadors de Catalunya Ràdio, de la qual va ser director adjunt i director general. Va treballar a Ràdio Terrassa, Ràdio Olot, RNE, Ràdio 4 i Com Ràdio.

 

Una col·lecció amb més de 7.000 documents

Durant gairebé sis dècades Francino va col·leccionar un extens fons documental sobre els Beatles on hi ha retalls de premsa, revistes musicals, pòsters de concerts, vinils, gravacions de programes de ràdio, entrades de concerts, llibres, fotografies, covers fets per altres grups o marxandatge de tota mena, entre moltes altres coses.

Tot aquest llegat es troba en mans de l’EMD i s’ha d’exposar a la Biblioteca de l’Estartit, el seu gran objectiu. Un arxiu que ja es troba en fase molt avançada i que ha vingut de pocs mesos que el pugués inaugurar el propi Francino .

El propi Francino explicava al Diari de Girona el passat 2020: «El que vull és que aquest treball de tants anys faci un servei. Que qui ho desitgi, pugui accedir a un espai de consulta sobre els Beatles que serà únic al món».

Impulsor juntament amb Ramon Moreno de l’Estartit Beatles Weekend i autor del llibre Beatlemania, una crònica personal, des de l’EMD es vol fer-li un gran homenatge coincidint amb aquest esdeveniment que fa 15 anys que es celebra al poble.