L’Estartit celebra el Cap de Setmana del Sonso valorant aquest producte i la tradició pesquera local

L’Estartit posa el valor el sonso en un cap de setmana dedicat a aquest producte i amb activitats per a tota la família. El cap de setmana dedicat a aquest peix capturat pels pescadors locals amb tècniques tradicionals es farà el dissabte 18 i el diumenge 19 de maig.​

El dissabte, 18 de maig, els visitants tindran l’oportunitat de participar en una àmplia gamma d’activitats per a tota la família. Des de les 11 h, una sonsada popular al port de l’Estartit començarà a la jornada, seguida d’un divertit taller familiar d’estampació de peixos a càrrec de la companyia La Sal d’Olot. A les 11.30 h, Les Anxovetes oferiran un concert vermut amb les seves havaneres, amenitzant l’esmorzar de pescadors. A les 17 h, els interessats podran gaudir d’una visita guiada titulada ‘L’Estartit, Terra de Pescadors’, organitzada pel Museu de la Mediterrània. Les inscripcions prèvies per a aquesta activitat es poden fer enviant un correu electrònic a info@visitestartit.com.

El diumenge, 19 de maig, a les 11 h, els actes continuaran amb el bateig dels nous capgrossos de l’Estartit: l’Estar i en Tit. Una estrella de mar i una gavina que animen acompanyen una ruta autoguiada amb jocs familiars pels paisatges més emblemàtics de l’Estartit. L’esdeveniment culminarà amb una cercavila pels carrers del poble, acompanyats per la Colla Gegantera local Xiscu i Remei, els Grallers del Montgrí i la Colla Gegantera de Caldes. A les 12 h, a la Plaça 1 d’Octubre, Galiot Teatre presentarà l’espectacle familiar ‘En Bernat el Pescador’. Paral·lelament, al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, es podrà veure l’exposició ‘Nanses i pescadors’ durant tot el cap de setmana.

El cap de setmana del sonso té una campanya gastronòmica i una jornada tècnica

Acompanyant aquest esdeveniment, del 15 de maig al 15 de juny, 13 restaurants del municipi ofereixen menús especials amb el sonso com a protagonista, fusionant la tradició culinària amb tocs innovadors.

A més, el Cap de Setmana del Sonso inclourà una Jornada Tècnica dirigida a professionals, amb conferències sobre biologia marina, la gestió de la pesca del sonso i altres temes relacionats, seguides d’una degustació de tapes amb aquest peix com a protagonista. Per poder-hi participar cal inscriure’s a info@visitestartit.com.

El Cap de Setmana del Sonso de l’Estartit és organitzat per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit, la Confraria de Pescadors del poble i l’AFOMTUR, amb la col·laboració del GALP Costa Brava a través de la Unió Europea.


MÉS INFORMACIÓ: