Entrem en la darrera fase per tal que la Biblioteca de l’Estartit sigui el més aviat possible una realitat

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha tret a licitació les obres de la nova biblioteca de l’Estartit

Les obres d’adequació i instal·lació del mobiliari permetran posar en funcionament la nova biblioteca municipal de l’Estartit. Es tracta de la darrera fase d’un projecte llargament reivindicat, que permetrà gaudir d’un equipament modern i perfectament adaptat a les necessitats de la població.

L’actuació té un pressupost de licitació de 534.788,67 euros, sense IVA, i el termini de presentació d’ofertes acaba el 21 de juny. Es preveu que les obres puguin iniciar-se la tardor i que obri les portes la primavera de 2021.

El nou equipament s’emplaçarà a la primera planta de l’edifici on s’ubica l’escola bressol Mar i Cel i funcionarà com un potent vertebrador i dinamitzador de l’activitat cultural de l’Estartit. Com a fet singular, cal remarcar que custodiarà el fons Beatles del periodista Josep Maria Francino.

Segons ha expressat la regidora de Cultura, Roser Font: “La biblioteca de l’Estartit forma part de la xarxa de biblioteques públiques de Catalunya i ara, amb la nova instal·lació, molt més àmplia i moderna, podrà donar resposta molt millor als nous reptes d’una societat vertiginosament canviant, garantint l’accés democràtic a la cultura i al coneixement, fomentant l’hàbit i el gust per la lectura a totes les edats i aportant a la població de l’Estartit una oferta integral d’informació, formació, cultura i lleure. Treballarem conjuntament amb l’EMD l’Estartit perquè això sigui una realitat ben aviat “