El CN Estartit revalida la Bandera Blava que certifica la qualitat dels seus serveis

El CN de l’Estartit ha tornat a revalidar la Bandera Blava que acredita la qualitat dels seus serveis. Ha estat un dels 23 ports catalans reconeguts per aquest certificat, dels quals 9 són de la Costa Brava.

Perquè un port esportiu pugui optar a tenir Bandera Blava ha de complir uns criteris que es divideixen en tres blocs. Informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat.

El primer dels criteris fa referència a l’existència de panells informatius sobre el port, els ecosistemes litorals del seu entorn i les pautes de conducta per interactuar-hi. Es demana que els ports Bandera Blava facin com a mínim tres activitats d’educació ambiental a l’any. Pel que fa al medi ambient l’ensenya s’acredita en aquells equipaments que comptin amb un pla d’acció ambiental, amb una adequada gestió dels residus. Especialment els perillosos i les aigües residuals de les embarcacions. També es demana que el port tingui lavabos públics. Finalment, el darrer dels criteris, fa referència a la presència d’equips de primers auxilis, salvament i emergències en el si de les instal·lacions i que aquestes siguin accessibles.

Un certificat valorat en l’àmbit internacional

Les banderes blaves són entregades per la Fundació per a l’Educació Ambiental que analitza i valora la gestió ambiental dels equipaments portuaris, la prestació de serveis i la informació que es dona. Aquest judici el fa un grup de 69 persones on hi ha representades les diferents administracions públiques, fundacions mediambientals i persones expertes en la matèria. Aquests reconeixements són valorats en l’àmbit internacional i tenen reconeixement en una quarantena de països del món.

En el marc del municipi, i pel que fa a les platges, s’ha reconegut la qualitat ambiental de Cala Montgó.