L’Estartit serà la seu del Campionat Mundial de Fotosub i Vídeosub el 2025

Les Illes Medes han estat l’escenari aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya de Fotosub, Vídeosub i modalitats inclusives amb més de 150 participants

L’Estartit serà l’any vinent la seu del Campionat Mundial de Fotosub i videosub després d’haver acollit amb èxit el Campionat d’Espanya de Fotosub, Vídeosub i modalitats inclusives aquest cap de setmana.

Les Illes Medes agafaran el relleu els dies del 6 al 12 d’octubre del 2025 a Saranda (Albània) on aquest octubre s’ha disputat el campionat mundial. A l’Estartit s’hi disputarà la 21a edició del Campionat de Fotografia Submarina i la 7a de Vídeo Submarí

Canàries i Galícia s’enduen el Campionat Espanyol de Fotosub i Vídeosub

Aquest passat cap de setmana es van entregar els premis del Campionat d’Espanya de Fotosub, Vídeosub i les modalitats inclusives que s’ha celebrat des de dimecres passat a l’Estartit. Més de 150 participants han competit durant una setmana a les aigües de les Illes Medes.

Els canaris Jesús Yeray i Abigail Martín es van endur el campionat d’Espanya de Fotografia Submarina per davant dels andalusos Jesús Osorio i Celia Padilla i els també canaris Sacha Lobenstein i Carlos González.

En la categoria de vídeo els gallecs Jorge Candán i Lino Fontán es van endur el primer premi per davant dels seus compatriotes Jaime Beiro i David Rodríguez i els catalans Xavier Salvador i Marc Collell.

En la categoria de ‘Reel’, els campions d’Espanya van ser els catalans Xavier Salvador i Marc Collell per davant dels castellanolleonesos Rafael Fernández i Andrea Moreno i els valencians Héctor Ripollés i Lledó Bernat.

Catalunya triomfa en les modalitats inclusives

Pel que fa a la modalitat inclusiva la victòria va ser pels catalans Eduardo Hernaiz i Charo González seguit dels valencians Carlos López i Vicente Javier i els canaris Ernesto Collado i Anna Carulla.

El Campionat d’Espanya d’enguany ha estat dedicat a Xavier Safont, qui va ser un dels pioners d’aquest tipus de competicions i que va morir fa poc.

Projecció estatal i internacional de l’Estartit

El President de l’EMD de l’Estartit, Genís Dalmau, s’ha mostrat molt satisfet per la presència d’aquest campionat a l’Estartit. “Suposa un reconeixement a l’Estartit i les Illes Medes com una destinació de submarinisme de primer nivell i a més té un impacte directe en la projecció internacional del poble amb el que això comporta pels negocis de l’Estartit”.

Campionat d'Espanya de Fotosub