L’Estartit ja coneix els projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2024 /25

Aquest dijous es va fer el taller de priorització de propostes a la Biblitoeca Mar de Llibres

La quarta edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit segueix fent passos per tal de conèixer els projectes guanyadors d’aquesta edició. 

Ahir dijous 10 d’octubre de 2024, va tenir lloc un tallers participatiu per conèixer les 5 iniciatives per l’àmbit de l’Estartit que es portaran a votació durant el mes de novembre: La creació de zones d’obra; la instal·lació d’aires acondicionats a l’Escola Portitxol; millorar l’accessibilitat de les voreres; cinema a l’aire lliure pels joves;  i repassar la pintura dels passos de vianants. 
 
El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Txiki Sanchez, ha destacat que els projectes finalistes són molt diversos a nivell temàtic i ha manifestat que és probable que se’n puguin executar varis per què els imports no han de ser molt alts.

Avaluació dels projectes finalistes i informe tècnic

Un cop realitzats els taller de priorització, la comissió tècnica dels pressupostos participatius avaluarà els projectes finalistes i en redactarà un informe tècnic que serà públic, per tal que tots els ciutadans el puguin consultar abans de poder emetre els seus vots. 
 
Durant el mes de novembre serà quan es produiran les votacions, que es podran realitzar a través d’una plataforma de vot electrònic DECIDIM  o bé presencialment, mitjançant butlletes i urnes que es trobaran als equipaments de proximitat. 
 
Per tal de poder desenvolupar el procés de pressupostos participatius, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí ha rebut una subvenció de 5.000 € de la Diputació de Girona. 

40.000 euros per inversions a l’Estartit

L’Ajuntament empordanès ha posat a disposició de la ciutadania 150.000 € del pressupost municipal del 2025, en concepte d’inversions. D’aquests 150.000 euros, 110.000 € es destinaran a projectes proposats per la ciutadania dins l’àmbit de Torroella de Montgrí i 40.000 € s’imputaran a propostes de l’Estartit. 
 
A part d’aquests 150.000 €, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí destina 45.000 € anuals a inversions proposades des de les 5 Trobades Veïnals creades al municipi.

Comissió tècnica amb participació de l’EMD

Per tal de garantir la transparència i la viabilitat econòmica i tècnica dels projectes, el consistori s’ha dotat d’una comissió tècnica, formada per tècnics municipals, i d’una comissió de seguiment, amb representants de les diferents forces polítiques de l’Ajuntament, així com d’entitats locals i l’EMD de l’Estartit 

MÉS INFORMACIÓ


NOTÍCIES RELACIONADES