L’EMD aprova un reglament de distincions i protocol i crea el premi ‘Estardidenc de l’any’

Vista aèria de l'Estartit

La Junta de Veïns de l’EMD de l’Estartit ha aprovat un reglament de distincions i protocol que serà la base jurídica del nou premi ‘Estardidenc de l’any‘.

Aquesta distinció de nova creació pretén reconèixer els mèrits de persones i entitats que per les seves accions i actituds hagin fet serveis extraordinaris al poble de l’Estartit.

Creació dels títols honorífics de fill adoptiu i fill predilecte

Més enllà d’aquest premi, el reglament de protocol i distincions preveu la creació del títol de fill predilecte de l’Estartit, de fill adoptiu de l’Estartit i la Medalla d’honor de la vila.

Aquestes distincions són merament honorífiques i no comportaran cap dret econòmic ni administratiu. El reglament exclou d’aquestes distincions persones que treballin com a càrrecs de l’administració de l’Estat, la Generalitat o l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

El títol de fill predilecte o adoptiu serà la màxima distinció que atorgarà l’EMD de l’Estartit i serà atorgat amb criteris restrictius. Tindran un caràcter vitalici, es podran entregar a títol pòstum i com a màxim hi podrà haver tres distincions per cada un dels títols per a persones vives.

Creació de la medalla d’honor de l’EMD

Pel que fa a la medalla d’honor, es tracta d’un reconeixement a persones o entitats de qualsevol lloc que hagin fet mèrits extraordinaris per l’Estartit. Com a màxim se’n podrà atorgar dos l’any. Per atorgar la medalla d’honor caldrà la majoria absoluta de la Junta de Veïns.

Aquests títols honorífics podran ser revocats davant faltes i casos greus que aconsellin treure la distinció a les persones que la tenen.

El reglament va ser aprovat per unanimitat.


ENLLAÇOS D’INTERÈS

Reglament de distinjcions i protocols de l’EMD de l’Estartit