L’EMD donarà d’alta d’ofici guals que fins ara no tributaven però que per normativa ho haurien de fer

L’EMD de l’Estartit donarà d’alta d’ofici guals que no estan donats d’alta al padró fiscal, però que per normativa ho haurien d’estar.

L’ordenança fiscal reguladora de la taxa per les entrades de vehicles a l’interior de finques privades, coneguda com a taxa dels guals, estableix que la utilització privativa o l’aprofitament especial d’una entrada de vehicles a una finca privada a través de voreres o qualsevol altre espai de domini públic està subjecte a ser imposable.  Després de fer diverses comprovacions sha trobat que hi ha finques que haurien de tributar per aquesta fet, però que no estan donades d’alta al padró fiscal. Davant d’aquesta situació, s’ha procedit a tramitar l’epedient d’alta d’ofici en el qual hi apareix l’adreça de la finca, la seva referència cadastral, la capacitat, i l’amplada del gual.

Amb aquesta mesura es vol regularitzar el padró fiscal i així garantir que tothom compleixi la normativa existent.

Els ciutadans als quals se’ls hagi donat d’alta disposen de 10 dies per presentar al·legacions davant possibles errors en les seves dades. Per poder diposar de la placa acreditativa de la llicència de gual caldrà que presentin una sol·licitud a l’EMD. Es pot fer presencialment o a través de la seu electrònica. I cal realitzar el dipòsit previ de la taxa per la tramitació i cessió de la placa.


ENLLAÇOS RELACIONATS