Llocs d’interès

Llocs d’interès

L’Estartit és un indret privilegiat. Els diferents paisatges, la seva extensa platja i la important oferta turística, comercial i de lleure fan d’aquesta zona de la Costa Brava un lloc idoni per passar unes vacances agradables i confortables tot l’any. Passejant pels carrers estrets o per l’animat carrer de Santa Anna, es pot intuir les pulsacions de la vida d’abans, les tradicions marineres, la vida de les tavernes i les processons de les festes assenyalades que avui en dia encara es conserven.

Descobreix el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; cales, platges, penya-segats i paratges protegits de gran valor biològic. Hi trobaràs 38 hàbitats naturals, 17 d’interès comunitari europeu i 4 de prioritaris per la seva conservació.

Entre el Montgrí i les Illes Medes s’han comptabilitzat al voltant d’unes 189 espècies d’aus, d’entre les quals destaquen les aus marines i alguns ocells rapinyaires, així com els ocells rupícoles i d’aiguamoll.

Mar, riu i muntanya, tres paisatges s’uneixen en un únic Parc Natural, coronat pel Castell de Montgrí, emblema del territori construït entre el 1294 i el 1301 per ordre del rei Jaume II.

La singularitat del territori així com el seu alt valor biològic i la riquesa en fauna i flora, han convertit aquest espai natural protegit en la representació perfecta del paisatge mediterrani.